Merhaba doğasever dostlar…

Öncelikle size kendimi tanıtayım. Adım Ayris Işık. İstanbul’da yaşıyorum fakat Tekirdağ İl’imiz adına yarışıyorum. Çünkü Tekirdağ İl’imiz az da olsa bize sahip çıktı. Küçük bir takım olarak yarışıyoruz. Antrenörümüz Mutlu Erçevik’e yaptığı ve yapacağı katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ederiz.

5 yaşından itibaren çeşitli spor dallarıyla profesyonel olarak uğraştım. Sırasıyla bale, dans, yüzme, bisiklet, voleybol, badminton, yüzme, triathlon, duathlon ve tekrar dağ bisikletiyle spor hayatıma devam etmekteyim. 2000 yılından itibaren milli dağ bisikleti yarışçısı olarak Türkiye’yi ulusal ve uluslararası çapta yarışlarda temsil ettim ve halen temsil etmekteyim.

Siz sevgili dostlarımızdan, bulabilirsek sponsor olabilecek firmalardan ve ülkemizden yeterli desteği gördüğümüz sürece de daha basarili bir şekilde takım arkadaşlarımla temsil etmeye devam edeceğim ve edeceğiz.

Her sporun kendine has zorlukları olduğu gibi dağ bisikleti sporunun da kendine has zorlukları vardır. İlk olarak fiziksel güç (antrenman) ve zihinsel güç (zekâ) gerek, her spor dalında olduğu gibi. Bunun yanında insanlarımızın ve devletimizin bilinçlenmesini rica ediyorum. Antrenman sahası olarak trafikte antrenman yapmak zorundayız ve birçok problemle karşı karşıya kalıyoruz. Tüm motorlu araçların sıkıştırmalarına hatta çarpmalarına maruz kalıyoruz. Ayrıca çeşitli kötü laflara bile maruz kalıyoruz. Fakat güçlü olduğumuz sürece tüm zorluklara rağmen dağ bisikleti sporunu severek yapmaya devam ediyoruz.

İnsanlarımızdan bisikletçiye, sporcuya, Türkiye’yi temsil eden tüm milli sporcularımıza karşı saygılı ve sevgili olmalarını rica ediyorum.

Türkiye’de futboldan başka spor dalıyla pek ilgilenmediğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Fakat futboldan başka da güzel. İlgi çekici, heyecanlı, mutluluk verici, macera dolu başka spor dalları da var. Bunlardan biri bahsettiğimiz gibi dağ bisikleti. Ve tüm doğa sporları ile ilgilenen dostlarımızı, sporcularımızı yarışmalarımızda görmeyi ve bize destek olmalarını rica ediyorum.

Doğa Takvimi bölümümüzde her aktivitemizi sizlerle paylaşacağız ve beraber paylaşmak için sizleri bekleyeceğiz. Daha mutlu, başarılı ve daha barışçıl spor yapmak dileğiyle. Düşüncelerinizi, yorum ve eleştirilerinizi bekliyorum…

Metin: Ayris Işık, fotoğraf: İsmail Şahinbaş

Sırtçantam 3. sayı, Mart 2005