13 – 21 Kasım / Likya Yolu

Likya Yolu’nun tamamı 509 kilometredir. Bu mesafenin tamamını yürümek için bir aylık bir zaman dilimine ihtiyaç bulunmaktır. Bu etkinlikte, Likya Yolu’nun içerisinde bulunan parkurlardan bir bölümü yürünecek…

12 Cuma: Yola çıkış

22.30‘da Taksim AKM

23.00‘de Kadıköy Evlendirme Dairesi

13 Cumartesi: Dinlence ve planlama

Antalya’ya varıp kampa yerleştikten sonra kısa parkur yürüyüşü yapıp tüm parkurların bilgilendirmeleri yapılacaktır.

14 Pazar: Hisarçandır Köyü – Göynük Kanyonu

Likya Yolu’nun Antalya yönünde başlangıç noktasından, Sarıçınar Dağı’nı aşıp 19 kilometrelik bir yolla Göynük Vadisi’ne inilecek bu etkinlik; dik inişlerden oluşuyor.

15 Pazartesi: Göynük Kanyonu – Göynük Yaylası – Gedelma

Göynük Kanyonu, Göynük Yaylası ve Gedelma arasındaki bu parkur 20 kilometrelik bir mesafeyi kapsıyor. İnişli çıkışlı yapıda olan bu parkur, Likya Yolu’nun doğudan batıya doğru yolun ikinci etabını oluşturuyor.

16 Salı: Yayla Kuzdere – Tahtalı Dağı – Beycik

Buraya kadar geldikten sonra, bu bölgenin en yüksek dağına (2.366 metre) çıkmamak olmaz. En zorlu yürüyüş gününde, en keyifli gururu yaşamak için Tahtalı Dağı’nın zirvesine yakın bir geçitten geçeceğiz. Yayla Kuzdere’den başlayacak parkur, Çukuryayla’yı geçtikten sonra Toros sedirleri altından Beycik Köyü’ne iniyor. Toplamda 17 kilometrelik bir parkur bekliyor bizleri.

17 Çarşamba: Beycik – Ulupınar – Çıralı

Beycik Köyü’nden Ulupınar’a, buradan da Yanartaş’ı aşıp Çıralı’ya inen bu parkur görsel açıdan mükemmel nitelikte. Kısa olmasına karşın, iniş ve çıkışlardan oluşuyor.

18 Perşembe: Çıralı – Musa Dağı – Adrasan

Bu parkur, Çıralı’dan Adrasan’a doğru, Olympos antik kentinin bulunduğu Musa Dağı’nı aşarak ulaşıyor. Dik çıkış ve inişlerden oluşan bu parkur, 15 kilometrelik bir mesafeyi kapsıyor.

19 Cuma: Adrasan – Gelidonya Feneri

Likya Yolu’nun en büyüleyici ve en vahşi parkuru olan bu parkur, Markiz Dağı’nın Akdeniz’e bakan eteklerinden, rüzgârların ıslık çaldığı kayalıklardan geçiyor. 15 kilometrelik mesafenin sonunda bulunan, büyüleyici Gelidonya Feneri bütün yorgunlukları unutturacak nitelikte.

20 Cumartesi: Dinlence ve yola çıkış

Bu kadar yolu yürüdükten sonra, epeyce bir süre dinlenceye ihtiyacımız olacak. Gece çıkacağımız dönüş yolculuğuna kadar serbest program uygulayacağız. 20.00’da dönüş yolculuğu için hareket edip, 21 Kasım Pazar günü erken saatlerde İstanbul’da olacağız.

Rehberliğini İsmail Şahinbaş‘ın yapacağı aktif katılımlı bu etkinlik; kamp tesisi konaklamalıdır.

Katılımcı sayısı: 16 kişi

Katılım bedeli: 850 TL + KDV’dir.

Fiyata dâhil olan hizmetler: Ana ve ara ulaşımlar, TP konaklama (sabah kahvaltıları, akşam yemekleri) ve rehberlik dâhildir. Yürüyüş günleri için kumanya hazırlanacaktır.

Konaklama: Kamp tesisinde yapılacak konaklama, iki kişilik bungalovda gerçekleşecektir. Tek kişilik bungalovun ekstra fiyatı 175 TL’dir.

Fiyata dâhil olamayan hizmetler: Ana yolculuk boyunca yapılan harcamalar ve müze girişleri.

Son başvuru tarihi: 1 Ekim 2010 mesai saatleri bitimi.

Not: Temel yürüyüş kurallarını bilen ve ortalama yürüyüş temposuna sahip herkesin rahatlıkla gerçekleştirebileceği bir etkinliktir.

Bu Turda Gerekli Malzemeler

—Yürüyüş ayakkabısı

—Günlük kullanım için küçük sırt çantası

—Alın feneri ya da el feneri

—Matara

—Rüzgârlık veya yağmurluk

—Güneş gözlüğü ve güneş kremi

—Mayo ve kişisel temizlik eşyaları

—Yürüyüş için baton

Başvuru: Çok özel bu etkinlik için

sirtcantam@sirtcantam.com

trekking@trekkingturizm.com

0 (212) 245 79 66